onsdag 30 maj 2012

En helt vanlig dag

I dag är en helt vanlig dag. Vad nu det betyder. Här hemma betyder det att vi går upp 6.30, äter frukost, klär på oss, borstar tänder. 8.00 lämnar vi Torsten i skolan, sen åker vi hem och mamman dricker kaffe, för jag kan inte lämna Sixten på dagis för än 8.45. När han är lämnad åker vi hem, Niels och jag, Niels äter välling och somnar. Och antingen sover mamman med honom (har man tur kan det bli uppåt tre timmar) annars tar hon tag i hemmet, tvätten, leksaker, smulor, disk och allt sånt.

När Niels vaknar är det lek en stund, och sen lunch. Sen brukar den stora frustrationen infinna sig. Niels vill krypa, men kan inte. Och han kämpar på som bara den. Jag försöker hjälpa men han blir mest bara ännu mer förbannad. Så då roar vi oss med att stå en stund och att hålla i mammas händer och gå lite. Sen blir det lite mellis och så ner i vagnen för att hämta Sixten och Torsten. Då passar Niels på att sova.

Sen glider vi hem, ibland till lekplatsen och sandlådan och i bland går vi hem. Men eftermiddagarna är lite knepiga, Niels vill i princip ha sällskap hela tiden så det blir inte så mycket gjort. Och när pappa kommer hem är det dags att laga mat. Grabbarna kollar bollibompa. Sen ska det duschas (vissa dagar i alla fall) och borstas tänder och stoppas ner i sängarna. Och så börjar kvällskampen med att få Niels att sova. Och den kan pågå läääänge. Just nu sover han alltid i vår säng, för det är omöjligt att få han att sova i sin egen, då vaknar han var 15 minut och gallskriker och det orkar vi inte med.

Ja och i allt detta ska man hinna med sig själv och maken. Ett inte så lätt pussel alla gånger.

Den 1a juni börjar jag jobba och Fredrik tar över här hemma.

Tjing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar